Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


TELEKOMUNIKACIJOS
„Vodafone“ parduos padalinį Vengrijoje už 1,8 mlrd. eurų
BNS

Didžiosios Britanijos telekomunikacijų grupė „Vodafone“ pirmadienį sutiko parduoti savo padalinį Vengrijoje vietos bendrajai bendrovei „4iG“ ir valstybinei holdingo bendrovei „Corvinus Zrt“ už 1,8 mlrd. eurų (1,8 mlrd. JAV dolerių).

Londono vertybinių popierių biržoje listinguojama milžinė savo pranešime pridūrė, kad pardavimas sukurs antrą pagal dydį fiksuotojo ir mobiliojo ryšio operatorę Vengrijoje.

„Susijungimas su „4iG“ leis „Vodafone Hungary“ atlikti svarbų vaidmenį ateityje augant bei plėtojant sektorių“, – pridūrė generalinis direktorius Nickas Readas.

„Susijungusios įmonės padidins konkurenciją ir turės daugiau galimybių investuoti į Vengrijos skaitmeninimą“, – pridūrė jis.

Pardavimas „taip pat atitinka Vengrijos valstybės tikslą sukurti nacionalinę <...> lyderę“ informacinių ir ryšių technologijų srityje.

„Vodafone“ atstovas spaudai teigė, kad gautos pajamos bus panaudotos jos balansui išlyginti arba skolai sumažinti, bendrovei planuojant plėsti veiklą kitose rinkose.

Europos milžinė „Vodafone“, kuri jau kelerius metus įgyvendina restruktūrizavimo strategiją, tikisi, kad pardavimas bus baigtas 2022 metais.

Įgyvendindama šią strategiją, „Vodafone“ praėjusiais metais atskyrė savo mobiliojo ryšio bokštų padalinį „Vantage Towers“, kuris debiutavo Vokietijos akcijų rinkoje.

2022 08 22 12:37
Spausdinti