Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


AUTOMOBILIAI
„Volkswagen“ pažymėjo atsigaunančius veiklos tempus Kinijoje
BNS
Unsplash

Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ penktadienį pranešė, kad jos veiklos atsigavimas Kinijoje spartėja, tačiau perspėjo apie geopolitinę riziką, augant politikų ir visuomenės nerimui dėl Vokietijos priklausomybės nuo Azijos milžinės.

Vokietijos koncerno, tarp kurios prekių ženklų yra „Audi“ ir „Skoda“, grynasis pelnas liepos–rugsėjo mėnesiais sumažėjo dėl veiklos Rusijoje sustabdymo ir išlaidų, susijusių su „Porsche“ įtraukimu į biržos sąrašus.

Visgi Kinijoje, didžiausioje „Volkswagen“ rinkoje, transporto priemonių pristatymai per tą patį laikotarpį išaugo 26 proc., o vien rugsėjį – 33 procentais.

Šios naujienos yra postūmis grupei, kurios verslą, kaip ir kitų tarptautinių bendrovių, paveikė Kinijoje skelbiami karantinai ir kiti apribojimai, kadangi šalyje galioja nulinio COVID politika.

Kinija tebėra „stipri „Volkswagen“ rinka <...>. Esame užmezgę tvirtą partnerystę Kinijoje“, – teigė grupės generalinis direktorius Oliveris Blume, kuris kitą savaitę lydės kanclerį Olafą Scholzą vizito į Kiniją metu.

Visgi Vokietijos įmonės vis daugiau dėmesio skiria savo priklausomybei nuo autoritarinės Kinijos po to, kai daugelis didžiausių Europos ekonomikos smarkiai nudegė dėl pernelyg didelio priklausomybės nuo dujų importo iš Rusijos.

Maskva sumažino gyvybiškai svarbios energijos tiekimą žemynui, kaip manoma, keršydamas už sankcijas, įvestas dėl Ukrainoje sukelto karo, todėl vartotojai ir įmonės susiduria su didžiulėmis sąskaitomis dėl kilusios energijos krizės.

Paklaustas apie didėjančią įtampą dėl Kinijos, O. Blume atsakė, kad bendrovė stebi „geopolitinę situaciją“.

„Volkswagen“ buvo svarbu „lanksčiai reaguoti į savo pasaulinę veiklą, kad galėtų reaguoti į geopolitines krizes“, pridūrė jis.

Trečiąjį ketvirtį „Volkswagen“ uždirbo 2,13 mlrd. eurų (2,12 mlrd. JAV dolerių) grynojo pelno – daugiau nei 26 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

2022 10 31 12:03
Spausdinti