Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


AUTOMOBILIŲ PRAMONĖ
„Volvo Group“ planuose – nauja elektromobilių baterijų gamykla Švedijoje
BNS
Unsplash

Švedijos sunkvežimių ir sunkiosios technikos gamintoja „Volvo Group“ trečiadienį pranešė planuojanti Švedijoje atidaryti naują elektromobilių baterijų elementų gamyklą, kurioje bus gaminami sunkiasvorėms transporto priemonėms ir mašinoms skirti elementai.

„Paklausa iš mūsų klientų pusės jau šiandien yra didelė, o iki 2030 metų sieksime, kad bent 35 proc. mūsų parduodamų gaminių būtų elektriniai“, – sakoma „Volvo Group“ generalinio direktoriaus Martino Lundstedto pranešime.

„Šiuo tikslu reikės didelio kiekio didelio našumo baterijų, pagamintų naudojant energiją be iškastinio kuro, ir tai yra kitas logiškas žingsnis – įtraukti baterijų gamybą į mūsų būsimą pramoninę veiklą“, – pridūrė jis.

Projektas, kuriam turi būti gautas atitinkamų institucijų pritarimas, numato gamyklos vietą pietų Švedijos Mariestado mieste, netoli didelės „Volvo“ transmisijų gamyklos.

Ši vieta buvo pasirinkta siekiant „pasinaudoti esama regiono pramonės ir logistikos infrastruktūra“ ir prieiga prie Švedijos „gausios energijos be iškastinio kuro“, nurodė bendrovė.

„Volvo Group“ yra visiškai Švedijos įmonė, 1999 metais atsiskyrusi nuo automobilių gamintojos „Volvo Cars“, kuri dabar priklauso Kinijos grupei „Geely“.

2022 08 03 16:44
Spausdinti