Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


PENKIŲ DARBUOTOJŲ TAISYKLĖ
Vyriausybė proteguoja Lietuvos medienos perdirbėjus
BNS
Fotobankas

Vyriausybė imasi veiksmų apriboti medienos išvežimą į užsienį. Ministrų kabinetas pritarė naujai medienos pardavimo tvarkai – pagal ją pirmenybė įsigyti valstybinės medienos bus suteikta Lietuvoje veikiančioms vietos ar užsienio įmonėms, perdirbančioms didžiąją dalį įsigytos medienos.

Aplinkos ministerija teigia, kad tai skatins investicijas ir naujų darbo vietų šalyje kūrimą.

Kritikai tikina, kad tvarka prieštarautų Europos Sąjungos (ES) laisvo judėjimo principui, o apribojus pirkėjus iš užsienio smuks kainos ir Valstybinės miškų urėdijos pajamos.

Jei Seimas pritars, pirmenybė bus teikiama medienos perdirbėjams, per pastaruosius trejus metus panaudojusiems bent 80 proc. medienos ir Lietuvoje turintiems bent penkis darbuotojus. Be to, jie privalės neturėti pradelstų skolų, įskaitant šalies biudžetui ir „Sodrai“. 

Anot projekto rengėjų, taip mediena pagal ilgalaikes ir pusmetines sutartis būtų parduodama didesnę pridėtinę vertę ir darbo vietas kuriančioms įmonėms.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 05 14:04
Spausdinti