Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Vyriausybė sutarė skirti 30 mln. eurų darbuotojams testuoti
BNS
Unsplash

Vyriausybė sutarė skirti 30 mln. eurų darbuotojams testuoti nuo koronaviruso. Pasak ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušinės Armonaitės, planuojama, kad parama galės pasinaudoti smulkios ir vidutinės įmonės, kurių veiklą apribojo karantinas.

„Siekiame, kad verslo sugrąžinimas į veiklą būtų sklandus, ir žmonės, kurie sugrįš į darbą, kad būtų saugūs, o darbdaviai galėtų nenutraukti veiklos ir saugiai ją vystyti“, – Vyriausybės pasitarime sakė ministrė. 

Anot jos, bus skiriama 12 eurų už vieną greitąjį antigeno arba greitąjį serologinį antikūnų tyrimą.

Ministerijos teigimu, už šias lėšas bus galima testuoti apie 100 tūkst. darbuotojų, o vienas žmogus per tris mėnesius galėtų būti patikrintas 12 kartų.

Į pagalbą galės pretenduoti tie verslai, kurie per pastaruosius dvejus metus nėra išnaudoję 200 tūkst. eurų valstybės pagalbos kartelės. Darbuotojams tyrimai turi būti atliekami reguliariai, kompensacijos  bus pervedamos įmonėms nuolat pagal atliktų tyrimų skaičių. 

Anot ministrės, verslas, testuodamas savo darbuotojus, vėliau galės užpildyti paraišką „Invegoje“ ir gauti kompensaciją. 

A. Armonaitė taip pat sakė, jog priemonės nereikės derinti su Europos Komisija.

Tai, kad įmonės turėtų sulaukti kompensacijų už darbuotojų testavimą, praėjusią savaitę pranešė premjerė Ingrida Šimonytė. Anot jos, ši priemonė finansiškai padėtų ir motyvuotų darbdavius, ypač  smulkaus ir vidutinio verslo, testuoti darbuotojus, kad įmonių atsidarymas būtų kuo saugesnis. 

Verslo atstovai anksčiau tvirtino, kad įmonėms, norinčioms savo lėšomis testuoti darbuotojus, dabartinių mokesčių lengvatų neužtenka. Tuo metu kai kurie Seimo nariai sakė, kad finansinių paskatų darbdaviams testuoti savo darbuotojus užtenka ir dabar.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 08 16:37
Spausdinti