Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


SANKCIJOS
Vyriausybinė komisija vėl svarstys sutarties su „Belaruskalij“ pakeitimus
BNS
BNS foto

Vyriausybinė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija pirmadienį vėl svarstys „Lietuvos geležinkelių“ sutarties su Baltarusijos trąšų gamintoja „Belaruskalij“ pakeitimus, susijusius su pastarosios avansiniais mokėjimais už paslaugas po gruodžio 8 dienos, kai įsigaliojo JAV sankcijos.

Premjerės patarėja Rasa Jakilaitienė BNS sakė, jog kol kas neaišku, ar pirmadienį bus priimtas sprendimas.

Jau du kartus posėdžiavusi komisija paprašė „Lietuvos geležinkelių“ papildomos išsamios informacijos dėl sandorio su „Belaruskalij“ ir ją pradėjo nagrinėti.

Premjerė Ingrida Šimonytė praėjusią savaitę teigė, jog sprendimą dėl šios sutarties komisija turėtų priimti dar šiemet. Vėliau sprendimą dar turės priimti Vyriausybė.

Į komisiją gruodžio 8 dieną kreipėsi susisiekimo ministras Marius Skuodis, prašydamas įvertinti, ar „Lietuvos geležinkelių“ ir „Belaruskalij“ sutartis atitinka nacionalinio saugumo interesus.

Jei komisija, o po to ir Vyriausybė pripažintų, kad ji kelia grėsmę šalies saugumui, tai galėtų tapti pagrindu nutraukti trąšų tranzitą su mažiausiais nuostoliais.

„Lietuvos geležinkeliai“ sutartį su „Belaruskalij“ pasirašė 2018 metų pavasarį, ji galioja iki 2023 metų pabaigos. Pagal ją per Lietuvą ir Klaipėdos uostą gabenama apie 11 mln. tonų baltarusiškų trąšų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 20 08:13
Spausdinti