Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Ypatingas VMI dėmesys „Vilniaus prekybai“ ir „MG Baltic“
BNS
(Pixabay.com nuotr.).

Valstybinė mokesčių inspekcija pradėjo nuodugnų „Vilniaus prekybos“ grupės ir koncerno „MG Baltic“ įmonių ir akcininkų patikrinimą.

Toks sprendimas priimtas, atsižvelgus į VMI darbo grupės, vertinusios ankstesnius jų veiklos tyrimus, pasiūlymą taikyti griežčiausią kontrolės formą – kompleksinius mokestinius patikrinimus. Nauji patikrinimai apims ne tik jau tirtą, bet kur kas ilgesnę grupių veiklą. Taip siekiama išsiaiškinti, ar šios grupės nenaudoja mokesčių vengimo schemų, pranešė VMI. Patikrinimus atliks inspekcijos darbuotojai, kurie iki šiol nekontroliavo šių įmonių.
D.Mockus. Pasak VMI, ankstesnių mokestinių tyrimų metu buvo vertinti tik kai kurie sandoriai, surinkta papildoma informacija, tačiau nebuvo kompleksiškai vertinta ir pasisakyta dėl mokestinių prievolių vykdymo visumos. Be to, bus iš naujo tikrinami „MG Baltic“ telekomunikacijų paslaugų įmonės „Mediafonas“ veiklos perleidimo sandoriai. VMI pernai skelbė atliekanti ir „MG Baltic“ prezidento ir vienintelio akcininko Dariaus Mockaus bei keturių koncerno įmonių patikrinimus. Nuo 2015-ųjų vasaros VMI tyrė ir galimas mokesčių vengimo schemas „Vilniaus prekybos“ grupėje. Tyrimas pradėtas po to, kai smulkusis VP grupės akcininkas Mindaugas Marcinkevičius pareiškė, kad jam pasitraukus iš „Akropolius“ valdančios įmonės vadovo pareigų, prasidėjo pokyčiai pačioje grupėje – pradėjo kurtis dešimtys holdingų, skirtų tam, kad realią veiklą vykdančios bendrovės būtų atribotos nuo grupės akcininkų. VP grupės atstovai kaltinimus mokesčių slėpimu neigia ir tvirtina, kad taip M.Marcinkevičius jam naudingomis sąlygomis siekia agresyviai pasitraukti iš grupės.
N.Numavičius. Dėl neteisėto poveikio šiems tyrimams šių metų pradžioje posto neteko VMI viršininkas Dainoras Bradauskas – jis „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui teikė informaciją apie „Vilniaus prekybos“ ir VP grupės akcininkų mokestinius patikrinimus. R.Kurlianskis didžiausioje 2016-ųjų politinės korupcijos byloje įtariamas papirkus buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį. Šioje byloje buvo apklausta „Vilniaus prekybos“ pagrindinio akcininko Nerijaus Numavičiaus kontroliuojamos bendrovės „Bertona Holdings“ Lietuvos skyriaus vadovė Diana Dominienė ir „MG Baltic“ vadovas D.Mockus. Ikiteisminį tyrimą dėl VP grupės įmonių ir jos akcininkų veiklos atliko ir Generalinė prokuratūra, tačiau pernai rugpjūtį jis buvo nutrauktas nenustačiusi pažeidimų. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 04 05 18:05
Spausdinti