Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


EGZOTIŠKI KRAŠTAI
Aplankyti Manilos kapinių gyventojų – su pilnomis kišenėmis saldainių
Darius Babickas, specialiai iš Manilos (Filipinai)
Darius Babickas
Atokvėpis amžinojo poilsio vietoje.

Kontrastai Filipinų sostinėje Maniloje čia apsilankiųjų neturėtų stebinti – metropolis turi net 28 mln. gyventojų. Nors oficialiai pagrindinėje dalyje priskaičiuojama 16 mln. gyventojų, su visais priemiesčiais ir oficialiai neregistruotais žmonėmis skaičius išauga dar daugiau kaip 10 mln.

Tokie skaičiai mus iš tiesų stebina, juo labiau kad Azijos gyventojų nuolat daugėja. Antai vidutinė filipiniečių šeima – 10 žmonių. Kaip jau įprasta šiuose kraštuose, gausesnės yra vargingos šeimos. Jos turi tam paaiškinimą: daugiau šeimos narių sukuria didesnį saugumo jausmą, ir jeigu kas užpultų, būtų daugiau šansų apsiginti.

Maniloje galima pamatyti visko. Čia yra ir prabanga tviskančių rajonų, kuriuose įsikūrę žmonės turi ne tik asmeninius gydytojus, bet ir asmeninius trenerius kiekvienai pamėgtai sporto šakai. Netoli galima sutikti ir vidurinės klasės gyventojų, susigrūdusių kelių dešimčių aukštų daugiabučiuose ir išgalinčių mokėti po 50 eurų kas mėnesį už būsto nuomą. Ištisa galybė gyventojų čia negali tiek mokėti už būstą, tad susirenčia lūšnas arba tampa tiesiog benamiais. Ir tai nieko nestebina.

Gyvos kapinės

2023 09 10 08:00
Spausdinti