Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


ILGASIS SAVAITGALIS
Bangų mūša ir gatvelėse aidintys žingsniai
Liepa Žeromskaitė
Unsplash

Turistų išvargintai Venecijai koronavirusas leido atsikvėpti. Liepa Žeromskaitė pasinaudojo proga pasidžiaugti ramybe mieste ant vandens.

Pastatytą ant 118 natūralių ir dirbtinių salų, nuo VII a. pradžios savo istoriją skaičiuojančią Veneciją iki koronaviruso pandemijos kasmet aplankydavo apie 20 mln. žmonių. Siauros gatvelės būdavo sausakimšos, aplinkui aidėjo praeivių šurmulys, restoranų muzika ir prekiautojų šūksniai.

Dabar suvenyrus pardavinėjančių krautuvėlių prekiautojai dar atkaklesni. Praeinant pro šalį ne vienas stabdo ne žvilgsniu ar pasisveikinimu, o užeidamas prieš pat nosį ir atkakliu mostu kviesdamas – reikalaudamas? – apsidairyti viduje.

Panašiai elgiasi ir gondolininkai – anksčiau vaizdas, kai jie, apsirengę dryžuotomis palaidinėmis ir grupelėmis susirinkę ant kranto gyvai šnekučiuojasi tarpusavyje, būtų buvęs neįprastas. Prasidėjus pandemijai, smarkiai sumažėjo ir mieste apsilankančių turistų, tad smulkiems vietos verslininkams negalima snausti ir tenka aktyviau pakovoti dėl atvykėlių pinigų. Pernai turistų skaičius Venecijoje smuko drastiškai, atrodo, kad ir šį sezoną tendencijos išliks panašios.

2021 08 14 06:30
Spausdinti