Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


BE TARPININKŲ
Kaip ir ką veikia Japonija?
Agnė Žemaitytė
Andriaus Kleivos, Erikos Matsuyamos nuotr.

Kad ir kiek Andrius Kleiva pasakotų apie Japoniją, jo istorijos neišsenka. Parašęs antrąją knygą apie salų šalį, penkerius metus joje gyvenantis lietuvis šįkart taško nededa. „Prieš dvejus metus sakiau, kad antros knygos apie Japoniją nerašysiu, o štai kaip viskas susiklostė“, – po itin sėkmingo antrosios knygos „Ką veikia Japonija“ pristatymo Agnei Žemaitytei prisipažino A. Kleiva.

Prieš keletą metų A. Kleiva parašė bestselerį „Kaip veikia Japonija“. Tokijuje dirbantis ir vis geriau tolimą kraštą pažįstantis lietuvis apie tą pažinimą rašo ir naujoje savo knygoje „Ką veikia Japonija“. Skaitytojams rašytojas pasakoja apie Japoniją be įvaizdžio, kokią ją mato, pats tapdamas salų šalies dalimi. Atskleisti jos grožį A. Kleivai padeda žmonės, kurie įvairiausiose Japonijos vietose užsiima visiškai skirtingais, bet labai įdomiais dalykais.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Su autoriumi skaitytojas užsuks ten, kur atvykėlis vargiai pateks, o patekęs – nedaug ką supras. Į japoniškas laidotuves. Į japonišką medicinos įstaigą. Išgirs istorijų, kaip japonai vertina maistą ir ką jie valgo. Kuo tiki ir kodėl. Kaip renkasi būstą ir kokie japoniškos kaimynystės ypatumai. Kaip japonai dirba ir ką jie veikia, kai randa laisvo laiko.

2023 04 19 06:45
Spausdinti