Meniu
Prenumerata

penktadienis, spalio 18 d.


LOKIAI
Mirtis Italijos Alpėse
Ravi Somaiya
Freepik
Pavojingas pasivaikščiojimas.

Viskas prasidėjo kaip bandymas į regioną sugrąžinti nykstančius lokius. Dabar jie teisiami už žmogžudystę. Ravi Somaiya aiškinasi painius žmonių ir žvėrių santykius.

Vėlyvą 2023 m. balandžio 5 d. popietę Andrea Papi nutarė pabėgioti. 26-erių vyras savo draugei pažadėjo grįžti iki 19 val., kad spėtų į šeimos vakarienę. Paskui nurisnojo per blyškiai rausvų namų kaimelį Kaldesą, nusidriekusį palei vingiuotus kalnų kelius, vedančius žemyn, upės link.

Kaldese prabėgo visa A. Papi vaikystė. Šis miestelis yra Trentine – kalnuotame regione šiaurinėje Italijos dalyje, prie Austrijos sienos. Užaugęs jaunuolis išvyko studijuoti sporto Feraros universitete, o dabar grįžęs namo dirbo padienius darbus ir mąstė, ką toliau daryti su gyvenimu. Kūrė planus kaimelyje atidaryti sporto klubą. Vienas mėgstamiausių A. Papi užsiėmimų buvo bėgioti kalnų takais aplink Kaldesą. Sportas mažino stresą. Tą popietę jis perbėgo upę ir pasuko riedulių nusėtu taku į šlaitus dengiantį pušyną.

Vakarienės laikas atėjo ir praėjo, bet A. Papi taip ir negrįžo. Dažniausiai jis nevėluodavo, todėl apie 20 val. artimieji nusprendė pranešti Kaldeso merui Antonio Maini, kad A. Papi dingo. Vyro tėvai, sesuo ir draugė susirinko vietos priešgaisrinės tarnybos, koordinuojančios gelbėjimo darbus kalnuose, būstinėje.

2024 06 26 06:45
Spausdinti