Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


DANIJA
„Novo Nordisk“ keičia nutukusių žmonių ir visos Danijos gyvenimą
Georgia Banjo
Shutterstock
Ne Danijos vėliava, bet...

Įmonės „Novo Nordisk“ sukurtas vaistas padeda milijonams žmonių numesti svorio. Be to, jis keičia visą Daniją. Georgia Banjo keliauja į Kalundborgą.

Draugiškas valstybės tarnautojas Madsas Damkjæras su pūkine striuke ir sklastymu ant šono atleido akceleratoriaus pedalą ir bakstelėjo pirštu į gamyklą, liekninančią apkūnius žmones. Važiavome per Kalundborgo miestelį Danijoje, kur nuo spalvotų sukrypusių namų stogų kabojo varvekliai ir į dangų it nagai stiebėsi penki viduramžių bažnyčios bokštai. Priešais mus stovėjo vėliavų ir sargybinių apsuptas kompleksas, kuriame Danijos farmacijos bendrovė „Novo Nordisk“ gamina „stebuklingus“ svorio metimo vaistus „Ozempic“ ir „Wegovy“ bei pusę visame pasaulyje suvartojamo insulino.

Kalundborge, kuriame gyvena vos 16 tūkst. žmonių, apima jausmas, kad visi yra vienaip ar kitaip susiję su „Novo Nordisk“. M. Damkjæras pasakojo, kad jo brolis dirba bendrovės gamykloje Šiaurės Karolinoje. Kalbėdamiesi apie bendrą meilę Liverpulio futbolo klubui nuvažiavome į uostą, kur vietos gyventojai maudosi kaulus stingdančiame vandenyje. Ten susipažinome su kavinės savininku Shaunu Gamble’u, kilusiu iš Naujosios Zelandijos. Sh. Gamble’as, pats skrudinantis kavos pupeles, kadaise dirbo „Novo Nordisk“ šakinio krautuvo vairuotoju.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 04 24 06:45
Spausdinti