Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


KORFU
Paglostyti pilvą lėktuvams
Laura Čiginskaitė
Asmeninis archyvas
Kanonio regionas žavi norinčius stebėti besileidžiančius lėktuvus.

Europos Havajai – taip skambiai dažnai apibūdinama viena didžiausių Jonijos jūros salų Korfu. Po svetingą Graikijos salą keliavusi Laura Čiginskaitė žavėjosi ne tik gamta, bet ir kultūrų samplaika.

Korfu, arba, kaip vadina vietiniai – Kerkyra, – sala šalia Albanijos krantų ir žemyninės Graikijos, išsiskirianti savo žaluma. Čia net ir vasarą, kepinant didesniam nei 30 laipsnių karščiui, nepamatysi saulės išdeginto kraštovaizdžio – tai yra vienas pirmųjų nuostabą keliančių dalykų, kuriuos girdėjome iš čia jau anksčiau apsilankiusiųjų. Korfu pagal plotą kiek didesnė už Vilnių, jos ilgis yra mažiau nei 60, o plotis – 24 kilometrai. Tikrąjį jos plotą trukdo įsivaizduoti kalnuotas reljefas, tačiau iš skaičių aišku, kad saloje viskas lengvai pasiekiama. Tie, kas išmaišė ją skersai išilgai, pasakoja, kad ji išsiskiria kontrastais – tiek smėlėtais, tiek uolėtais paplūdimiais. Viešnagės metu paplūdimiai nemenkai užliūliuoja, priežasčių grįžti ir šimtu procentų įsitikinti dėl kontrasto dar liko.

Nusileidimas žaliojoje Graikijos saloje dažnai apibūdinamas kaip vienas įspūdingiausių. Iš tiesų žvelgiant pro langą akimirką tampa neramu, kad lėktuvo nosimi paliesi vandenį. Panašus įspūdis aplanko ir stovint ant žemės stebint lėktuvus. Aviacijos mėgėjai tikrai neturėtų praleisti galimybės apsilankyti Kanonio regione – čia ant tiltelio galima stebėti virš galvos praskrendančius lėktuvus ir pasidaryti įspūdingų asmenukių socialiniams tinklams. Lėktuvai Korfu leidžiasi vienas po kito, tad, nepavykus kadrui, netrukus sulauksite kito šanso, informaciją visada galima pasitikrinti internete. Lankydamiesi Kanonio regione ir stebėdami besileidžiančius lėktuvus taip pat turite puikią progą užsukti į Vlachernos vienuolyną ir nuo jo laiveliu nusikelti į Pelės salą.

Kaip ir tikriausiai nestebina, vairavimo kultūra Korfu ir kelių būklė tikrai reikalauja kantrybės, tad prabangių (ar tiksliau – šiek tiek naujesnių) automobilių gatvėse gali pamatyti tik sostinėje. Nors viešasis transportas saloje kritikuojamas, mūsų patirtys buvo gana sėkmingos. Taip, jo tvarkaraštį perprasti ne visada paprasta ir ypatingo punktualumo nereikėtų tikėtis, tačiau, jeigu laikas nespaudžia, taip keliauti irgi galima. Tiesa, turėkite kepurę ir vandens, būkite nusiteikę laukti tiesiog gatvėje. Tikrai ne visur stotelės priminė tokias, kokias mes linkę įsivaizduoti – dažniausiai tai tik kelio ženklas šalikelėje.

2022 10 27 06:45
Spausdinti