Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 29 d.


ILGASIS SAVAITGALIS
Vikingų palikimas ir šis tas daugiau
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Shutterstock

Įspūdinga Atlanto pakrantė, savita architektūra ir bet kuriam kitam Prancūzijos regionui nenusileidžianti virtuvė. Tai siūlo gaiviu oru garsėjanti Normandija. IQ biuro Briuselyje vadovas Evaldas Labanauskas sėdo į automobilį visa tai patikrinti.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Vienas gyvenimo Briuselyje pranašumų – jo geografinė vieta vidury Senosios Europos ir visai šalia tokių turistinių traukos vietų, kaip Paryžius, Amsterdamas ar net Londonas. Vokietijos Mozelio vyno regionas ar šampano tėvynė Prancūzijos Šampanė – taip pat netoli.

Vis dėlto šį kartą savaitgaliui patraukėme į kitą Prancūzijos regioną – Normandiją, garsėjančią kalvadosu, sidru ir D diena, sąjungininkų išsilaipinimu Europoje 1944-aisiais. Žinoma, tai ne viskas, kuo gali pasigirti Normandija, bet visų pirma šiek tiek apie paties regiono istoriją.

2024 09 21 06:45
Spausdinti