Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, lapkričio 21 d.


Kultūra
Bulvės – nieko naujo. Išties?
Nepripažinta, bijota, valdovų įsakymais ir gudrumu ant paprastų žmonių stalo atsidūrusi bulvė ilgainiui pelnė pripažinimą. Ji gelbėjo badmečiais, maitino kariuomenes ir tapo neatsiejama virtuvės dalimi. Rasa Pangonytė kviečia į kasdienę bulvę pažvelgti naujai.
Kultūra
Kosmopolitas iš pieno
Kai norisi ko nors tokio… skanaus, bet neriebaus, gaivaus, vos vos rūgštaus, jogurtas – kaip tik tai, ko reikia. Rasa Pangonytė dalijasi naminio jogurto receptu ir kviečia improvizuoti šio skanėsto tema.
Kultūra
Karališkieji šparagai
Jeigu manote, kad lietuviai pakankamai vertina taip mėgstamas bulves, klystate. Jų garbei mes nerengiame festivalių, neorganizuojame bėgimų ir nekuriame muziejų. O štai šparagai, dar vadinami smidrais, gali tuo pasigirti. JAV, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje vyksta grandiozinės jų garbei skirtos šventės su įvairiausiomis atrakcijomis ir, žinoma, naujojo derliaus skanavimu.
Kultūra
Burokėlių renesansas
Jei jums per 30 ir vaikystėje lankėte darželį, nieko stebėtino, jei tai visam gyvenimui atgrasė nuo burokėlių. Rasa Pangonytė siūlo palikti tą skonį praeityje ir suteikti šiai daržovei dar vieną šansą.
ŽYMA
PARUOŠIMAS