Meniu
Prenumerata

antradienis, kovo 19 d.


IŠMANIEJI TELEFONAI
„Huawei P50 Pocket“ apžvalga: dar viena kregždė pranašauja atlenkiamų telefonų pavasarį
IQ
Gamintojai
„Huawei P50 Pocket“.

Atlenkiami telefonai, kuriuos prieš penkiolika metų ėmė naikinti vis išmanesniais tapdavę įrenginiai su vis didesniais ekranais, atrodo, sugrįžta.

Perlenkti didelį ekraną jo nesulaužant prireikė nemažai laiko ir pirmieji mėginimai pasiūlyti klientams perlenkiamus išmaniuosius prieš trejus metus nebuvo itin sėkmingi. Bet dabar sulenkiamų telefonų gamyba ima įsibėgėti ir į lenktynes įsitraukia vis daugiau gamintojų.

Nuo keletą modelių pristačiusio „Samsung“ mėgina neatsilikti ir kinų „Huawei“, ką tik Europos rinkose pristačiusi „P50 Pocket“ modelį. Tai – labiau klasikinis sprendimas, leidžiantis įprasto dydžio išmanųjį sulenkti pusiau tarsi kosmetinės pudros dėžutę. Telefonų gamintojai plėtoja ir kitą, išmaniojo telefono ir planšetės hibrido, koncepciją.

Kaip jis atrodo?

Su „P50 Pocket“ „Huawei“ aiškiai taikosi į moterų auditoriją. Telefonai siūlomi trijų spalvų juodos, baltos ir auksinės, o pastarosios dvi puošniai atrodančios versijos vietos ieškos moterų rankinėse. Tačiau Lietuvoje pirkėjams bus pasiūlytas tik baltas įrenginys.

Baltos spalvos modeliui labiau tinka žodis puošnus nei solidus – mikrostiklu dengtas korpusas turi deimantus primenančią struktūrą, kuri žaismingai atspindi šviesą, bet meistriškai maskuoja pirštų antspaudus ir gerai limpa delne.

Telefono nugarėlės akcentai – du juodi apskritimai. Viename sumontuotas trijų fotoobjektyvų ir blykstės blokas, antrasis – 1,04 colio skersmens ekranėlis. Na, nuo šiol kiekvienas „P50 Pocket“ savininkas tiksliai įsivaizduos, kokio ilgio yra colis.

Atlenkę telefoną prieš akis turime tiesiog didelį išmanųjį įrenginį milžinišku 6,9 colio skersmens ekranu, didesniu nei kito P50 serijos flagmano „P50 Pro“. Svarbiausias klausimas, žinoma, ar didžiajame ekrane matosi lenkimo liniją. Atsakymas – labiau „ne“ nei „taip“. Įprastai laikydami ekraną prieš akis lenkimo liniją jausite nebent braukdami per ją pirštu, bet vaizdui tai visiškai netrukdo. Linija kiek išryškėja užgesus ekranui arba į jį žvelgiant tam tikru kampu, kuriuo šiaip niekada į ekraną nežiūrėsite.

Palyginti su „P50 Pro“, sulenkiamas modelis yra 5 gramais lengvesnis ir 1,3 mm plonesnis. Sulenkus jo storis yra 15,2 mm arba kiek daugiau nei pusė colio. Dar ne per storas, kad negalėtumėte jo nešiotis ir džinsų kišenėje.

Kam tas mažas ekranėlis?

Šis telefonas tam tikras funkcijas atlieka sulenktas, o tam ir skirtas mažasis ekranas. Jis yra spalvotas, yra jam pritaikytų animuotų užsklandų. Bakstelėjus pasyvioje būsenoje esantį ekraną pamatysite laiką, datą ir baterijos būklę. Paprasta, bet naudinga.

Tačiau ekranui pritaikyta ir keletas kitų programėlių. Pasidaryti asmenukę galite net ir neatlenkę telefono. Nutaikykite, kad ekranėlyje matytumėte savo veidą ir bakstelkite ekraną pirštu. Telefonas suveikia kiek uždelsęs, kad spėtumėte atitraukti ranką.

Gamintojai
„Huawei P50 Pocket“.

Kitos programėlės – kalendoriaus, darbotvarkės, orų prognozės, muzikos grotuvo, diktofono, sveikatos ar žemėlapių iš tiesų praktiškos, kai tarpduryje reikia pasitikslinti, kada suplanuotas susitikimas ir ar reikia pasiimti skėtį, o bėgiojant perjungti muzikos kūrinį bei pažiūrėti, kiek kilometrų įveikta. Taip pat yra saulės kremo aptikimo programėlė, kuri veikia gana komplikuotai. Reiki atverti telefoną, didžiajame ekrane įjungti veidrodžio programėlę, paleisti saulės kremo testavimo funkciją, o tada apsukus įrenginį mažajame ekrane nuskenuoti savo veidą. Negaliu pasakyti, koks turėjo gautis rezultatas, nes pavyko išgauti tik sumišusio žurnalisto asmenukę.

Bet tai nesugadino bendro įspūdžio – bent jau darbotvarkė, laikrodis ir orų prognozė pasitarnaus kone kasdien.

Kur dingo „Leica“?

Techniniais parametrais „P50 Pocket“ yra labai artimas „P50 Pro“, kurį išsamiau aptarėme ankstesnėje apžvalgoje, tačiau kai kuriais parametrais nusileidžia.

Trumpai tariant, „P50 Pocket“ gauna aštuonių branduolių procesorių, 256 GB atminties talpyklą, 8 GB operatyvios atminties. OLED tipo ekrano atsinaujinimo dažnis siekia 120 Hz. Tai reiškia, kad be trikdžių galima žaisti įvairius žaidimus ir žiūrėti video turinį. Kaip jau minėjome, sulenkiamo modelio ekranas yra netgi didesnis nei „P50 Pro“.

Telefonas taip pat gali būti naudojamas su dviem SIM kortelėmis. 4000 mAh baterija yra mažesnės talpos nei „P50 Pro“, palaiko greito įkrovimo (40 W) funkciją.

„P50 Pocket“ turi visiškai kitokį fotokameros rinkinį nei „P50 Pro“ ir šioje vietoje teks taikytis su daugybe kompromisų. Prie objektyvų bloko pasigesite legendinės Vokietijos fotoįrangos bendrovės „Leica“ ženklo, kurį turi „P50 Pro“ ir ankstesnių kartų P serijos flagmanai. Sulenkiama versija taip pat gavo vienu objektyvu mažiau – tris ant nugarėlės ir vieną asmenukėms, o jų raiškos parametrai mažesni.

Taigi, turime 40 MP pagrindinį realių spalvų, 13 MP ypač plataus kampo ir 32 MP ultra spektro fotobjektyvą. Asmenukių kamera plataus kampo, 10,7 MP. Bet nereikia pamiršti, kad sulenktu telefonu asmenukes galima daryti ir naudojant galinę kamerą.

Fotoaparato programėlė taip pat patobulinta. Kameros režimus kaip ir įprasta galima pasirinkti ekrano apačioje slenkančioje juostoje, tačiau juos dabar galima ir pergrupuoti, ir pridėti papildomus iš rečiau naudojamų sąrašo. Patogu.

Europos rinkai skirtuose P50 serijos modeliuose įdiegta „EMUI 12“ operacinė sistema, kuri yra sukurta „Android“ pagrindu, bet nepalaiko „Google“ paslaugų ir pritaikyta naudotis „Huawei“ plėtojamos „AppGallery“ programėlėmis. Teks pavargti, norint, kad telefonas naudotų daugelį senajame „Android“ įprastų programėlių, nes ne visas rasite „AppGallery“, o kai kurias teks atsisiųsti iš trečiųjų šalių („Facebook“, „WhatsApp“) arba naudoti naršykle. Taip pat šis telefonas nepalaikys 5G ryšio.

Kodėl verta pirkti?

„Huawei“ sukūrė dar vieną įdomų, gerai atrodantį įrenginį. Jo didžiausius trūkumus vėl lėmė kompanijai taikomos sankcijos dėl kurių negalima diegti „Google“ paslaugų, nėra 5G. Tačiau su tuo galima susitaikyti.

Iš pradžių reikėtų atsakyti į klausimą, ar apskritai verta pirkti sulenkiamą telefoną?

Gamintojai
„Huawei P50 Pocket“.

Jis akivaizdžiai išskirtinis ir stilingas, kai kam tai gali būti svari priežastis. Jį patogu nešiotis, neužima daug vietos, o atlenktas išskleidžia didžiulį ekraną. Ar tiks šis įrenginys taip pat lems tai, kiek priklausomas nuo išmaniųjų įrenginių esate. Jei telefoną čiumpate kelis kartus per valandą patikrinti elektroninio pašto dėžutę, naujienų portalus ar socialinius tinklus, tuomet geriau likti prie įprasto įrenginio. Tačiau jeigu telefonu naudojatės kiek labiau aristokratiškai – kelis kartus per dieną, patogiai įsitaisę ir ilgesniais intervalais, tuomet tai gali tapti ritualo dalimi prisėdus kavinėje neskubant atlenkti ekraną. Tarsi išskleisti laikraštį senais laikais.

Antras klausimas, ar „P50 Pocket“ turi konkurentų? „Samsung Galaxy Z Flip3 5G“ kainuoja nuo 1059 eurų. „P50 Pocket“ – 1299 eurus. „Huawei“ turi didesnę ekraną, geresnius fotoobjektyvus ir netgi vienu daugiau, didesnį pagrindinį ekraną. „Samsung“ pirkėjams tektų pridėti 50 eurų, kad kortelės atmintis padėtų nuo 128 iki 256 GB. Tačiau „P50 Pocket“ nepalaiko 5G ir „Google“ paslaugų.

„Huawei P50 Pocket“ Lietuvoje bus parduodamas nuo kovo 7 d.

2022 02 15 07:30
Spausdinti