Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
100-oji karo diena Ukrainoje: pagrindiniai įvykiai fronte
Alfa.lt
BNS
Telegram@UNIAN
Ukrainos gynyba.

19:30 BNS: Du tarptautinės naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai penktadienį buvo lengvai sužeisti, o jų vairuotojas žuvo per apšaudymą Rytų Ukrainoje, pranešė bendrovės atstovė.

„Du „Reuters“ žurnalistai patyrė lengvų sužeidimų, kai buvo apšaudyti pakeliui į Sjevjerodonecką“, – sakoma agentūros pranešime.

„Jie važiavo transporto priemone, parūpinta Rusijos remiamų separatistų, vairuota separatistų paskirto asmens, – pridūrė „Reuters“. – Transporto priemonės vairuotojas žuvo.“

18:35 BNS: Paryžius patvirtino vieno prancūzo savanorio kovotojo žūtį per kautynes Ukrainoje, pasirodžius pranešimų, kad šis vyras žuvo per Rusijos artilerijos apšaudymą šiaurės rytinėje Charkivo srityje.

„Mums žinoma liūdna naujiena, kad vienas Prancūzijos pilietis buvo mirtinai sužeistas per kovos veiksmus Ukrainoje, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė. – Primename visiems, kad Ukraina yra karo zona. Dėl šios priežasties vykti į Ukrainą oficialiai nerekomenduojama, kad ir kokia būtų priežastis.“

16:30 Afrikos Sąjungosvadovas Macky Sallas penktadienį paragino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną atsižvelgti, kad Afrikos šalių gyventojai kenčia dėl maisto trūkumo, sukelto konflikto Ukrainoje. V. Putinas priėmė Senegalo prezidentą M. Sallą savo rezidencijoje Juodosios jūros kurorte Sočyje, į 100-ą dieną įžengus Maskvos puolimui Ukrainoje. Vienas svarbiausių klausimų vizito darbotvarkėje buvo pasaulinis maisto stygius ir Ukrainos uostuose užblokuotos grūdų atsargos.

16:17 Baltarusijos ginkluotosios pajėgos pratęsė mokymus pasienyje su Ukraina ir Vakarų šalimis mažiausiai iki birželio 11 d.

16:11 Europos Sąjungos sankcijų Rusijai dėl karo Ukrainoje šeštasis paketas penktadienį oficialiai įsigaliojo, paskelbus jį Bendrijos oficialiajame leidinyje. PLAČIAU ČIA.

15:59 Policija: Kyjivo srityje buvo rasti 1314 rusų okupantų nužudytų vietinių gyventojų kūnai, birželio 2-ąją prie Borodjankos žuvo dar vienas civilis.

15:23 Ukrainos mobilusis ryšys ir internetas grįžo į Chersono sritį, pranešė regiono karinės administracijos vadovo patarėjas Sergejus Chlanas.

14:31 Mariupolyje okupantai įkalina ir šaudo ukrainiečių savanorius ir pareigūnus, atsisakiusius bendradarbiauti su kolaborantais ir okupacine valdžia, pranešė miesto taryba.

14:15 Okupantai sugriovė vienintelį Ukrainoje muziejų, atidarytą rusų poeto Sergejaus Jesenino garbei.

13:56 Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad per 100 dienų karą Ukrainoje okupantai pasiekė „tam tikrų rezultatų“.

13:16 Prezidentas Volodymyras Zelenskis kartu su ministru pirmininku, prezidentūros vadovu ir Ukrainos derybų su Rusija komandos nariais nufilmavo vaizdo įrašą prie biuro Kyjivo vyriausybės kvartale. „Mes laimėsime“, – pareiškė V. Zelenskis.

12:50 Nuo vasario 24 dienos Rusijos įsibrovėliai Ukrainoje sunaikino 24 000 kilometrų kelių ir 300 tiltų.

12:37 Čečėnijos Respublikos vadovas susitiko su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu, su kuriuo nusprendė kariauti „pagreitintu tempu“.

11:47 Centrinė žvalgybos agentūra: rusų okupantai grasina saugiam Zaporožės AE eksploatavimui, nes stotis praktiškai neturi atsarginių dalių ir eksploatacinių medžiagų.

11:26 Asmeninių transporto priemonių išvykimas į laikinai užimtas teritorijas iš Zaporožės ribojamas dėl apšaudymo ir kelių erozijos, pranešė regiono karinė administracija.

11:14 Ukrainos kariuomenė pradėjo mokymus moderniuose daugiafunkciuose Amerikos HIMARS kompleksuose, pranešė amerikiečių žurnalistas Mattas Sailoras.

10:57 Ukrainos saugumo tarnyba Odesos srityje atskleidė 5 asmenis, kurie palaikė Rusijos okupantų veiksmus ir ragino bendradarbiauti su valstybe agresore.

09:48 Paskelbti okupantų nuostoliai Ukrainoje.

09:29 Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad Ukrainos atsisakymas derėtis su Rusija mažina tikimybę diplomatiškai išspręsti konfliktą ir gresia Ukrainos suvereniteto praradimu.

09:20 Britų žvalgyba: Per 100 savo invazijos dienų Rusijai nepavyko pasiekti jokio strateginio tikslo Ukrainoje.

Rusijos kariams nepavyko pasiekti savo pradinių tikslų – užimti Kyjivą ir Ukrainos jėgos centrus. Rusijos operacijas atmušė atkaklus Ukrainos pasipriešinimas ir nesugebėjimas užtikrinti Gostomelio aerodromo užėmimo per pirmąsias 24 valandas.

09:09 Regioninių karinių administracijų duomenys: praėjusią parą rusų okupantai apšaudė Charkovą ir Mikolajevą, o kovos tęsiasi Chersono srityje.

08:33 Luhansko srities valstybės administracijos vadovas Serhijus Haidajus pranešė, kad rusai smogė oro ataka į Mirno slėnį, o Lisičanske okupantai nužudė moterį ir sunaikino ugniagesių komandą. 60 proc. miesto jau sunaikinta

08:31 Vakar vakarą rusai apšaudė Kryvyj Rih rajono Mariansko kaimą, sužeidė tris žmones ir visiškai sugriovė kelis privačius namus, pranešė Kryvyj Rih karinės administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas.

07:26 Ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas: Slavjansko, Severodonecko, Kryvyj Rih srityse, taip pat prie Krasnohorivkos ir Poltavos rusų įsibrovėliai buvo atmušti ginkluotųjų pajėgų ir pasitraukė iš savo pozicijų.

07:12 Luhansko srities karinės administracijos vadovas Serhijus Haidajus sakė, kad rusai sunaikino kelius, vaikų darželius ir mokyklas ir „įtvirtina savo valdžią pažemindami tikrus patriotus“.

03:10 JAV karo studijų institutas: Kremlius dvejoja ir nežino, „kaip integruoti okupuotas teritorijas“ pietų Ukrainoje.

01:18 Praėjusią parą prie pietinių gynybos sienų Ukrainos kariškiai sunaikino 24 okupantus, tanką T-72, 4152 mm haubicas Msta-B, 4 vienetus šarvuočių ir mašinų.

2022 06 03 09:20
Spausdinti