Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NAUJIENŲ APŽVALGA
Ketvirtadienio kaleidoskopas: interpeliacija K. Navickui, NATO Ukrainoje ir kitos svarbiausios naujienos
IQ BNS ELTA
Marius Morkevičius/ELTA
K. Navickas.

Svarbiausių balandžio 20-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Interpeliacija. Seime žlugo ir antroji interpeliacija žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Ketvirtadienį 65 Seimo nariai balsavo, kad juos tenkino ministro pateikti atsakymai į interpeliacijos klausimus, prieš buvo 58 parlamentarai, o susilaikė vienintelis Artūras Skardžius iš Mišrios Seimo narių grupės. Pastaruoju metu K. Navicką kritikavęs Kaimo reikalų komiteto pirmininkas liberalas Viktoras Pranckietis balsavime nedalyvavo. Premjerė Ingrida Šimonytė pabrėžė, kad visi gali dirbti geriau: „Įskaitant ir ministrą“.

NATO Ukrainoje. NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas ketvirtadienį viešėjo Kyjive. Tai yra jo pirmas vizitas nuo plataus masto Rusijos karo Ukrainoje pradžios. Lietuvos ambasadorius prie NATO Deividas Matulionis sako, kad J. Stoltenbergo vizitas Kyjive rodo, jog Aljansas rimtai nusiteikęs dėl Ukrainos. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad atėjo laikas Kyjivui būti pakviestam į NATO.

Solidarumo mokestis. Ketvirtadienį Seime po pateikimo pritarta Finansų ministerijos siūlomam laikinojo bankų solidarumo įnašo įstatymo projektui. Už balsavo 107, prieš 6, susilaikė 14 balsavime dalyvavusių Seimo narių. Įstatymas, kuriam taikoma skubos tvarka, svarstymo stadijoje į parlamento plenarinių posėdžių salę grįš balandžio 25 d. Pagrindinis komitetas, kuriame bus svarstomas projektas – Biudžeto ir finansų komitetas.

Geriausia investicija – NT? Registrų centro duomenimis, kas penktas pastaruoju metu Lietuvoje įsigyjamas butas gali būti laikomas investiciniu. Pernai visoje šalyje įregistruota daugiau nei 34 tūkst. butų pirkimo–pardavimo sandorių – maždaug 13 proc. mažiau nei 2021-aisiais. Investicinių butų, kai buto pirkėjas ar pirkėjai jau turi bent vieną gyvenamosios paskirties NT objektą, skaičius per metus taip pat sumažėjo apie 13 proc., tačiau jų dalis nuo visų parduotų butų per metus ūgtelėjo 0,5 procentinio punkto, iki 21,9 procento.

Scanpix
Per spūstį numesti ir palikti žmonių batai.

Nelaimė Jemene. Jemene ketvirtadienį dalijant labdarą per spūstį žuvo 85 žmonės ir šimtai buvo sužeisti. Tragedija įvyko mokykloje Sanos senamiestyje po to, kai didelė minia susirinko pasiimti vieno verslininko iniciatyva dalijamų 5 000 rialų (apie 18 eurų) dovanų ramadano – musulmonų šventojo pasninko mėnesio – pabaigos proga. Pasak Saną kontroliuojančių husių sukilėlių saugumo pareigūno, žuvo 85 žmonės, 322 buvo sužeisti, 50 iš jų būklė sunki.

2023 04 20 17:00
Spausdinti