Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


ANTRADIENIO KALEIDOSKOPAS
Mokesčių reforma Seime, J. Prigožino paieškos ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Pexels

Svarbiausių birželio 27-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Seimas pritarė mokesčių reformos paketui

Antradienį Seimas po pateikimo pritarė daug diskusijų sukėlusiam mokesčių reformos paketui.

Už Finansų ministerijos pristatytą mokesčių reformos dalį balsavo 72, prieš 31, susilaikė 22 Seimo nariai. Pagrindiniu komitetu, svarstysiančiu įstatymo projektus, patvirtintas Biudžeto ir finansų komitetas, pataisos į parlamento posėdžių salę grįš per rudens sesiją.

Susitikime – perspėjimas dėl paskatų Rusijai

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį susitiko su Vilniuje viešinčiu NATO vadovu Jensu Stoltenbergu. Jiedu aptarė pernai Madride priimtų atgrasymo ir gynybos stiprinimo priemonių įgyvendinimą, NATO ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo klausimus, Švedijos narystės NATO galimybes. „Nepakankamai ryžtinga pozicija dėl Ukrainos narystės Aljanse perspektyvos tik taptų paskata Rusijai ir ateityje naudoti agresiją kaip įtakos svertą“, – Vyriausybės pranešime cituojama ministrė pirmininkė.

Dainius Labutis/ELTA
J. Stoltenbergas ir I. Šimonytė.

Palūkanų normų pikas dar nepasiektas?

Europos Centrinio Banko (ECB) vadovė Christine Lagarde teigė, kad palūkanų normų kėlimo pikas veikiausiai dar nėra pasiektas, o jei situacija reikšmingai nepasikeis, ECB jas darkart kilstelės ir liepos mėnesį. Ch. Lagarde teigimu, nors kainų augimo tempas euro zonoje pradeda lėtėti, infliacija demonstruoja „užsispyrimą“.

Scanpix
ECB.

J. Prigožino buvimo vieta vis dar nežinoma

Maištą Rusijoje sukėlusios ir vėliau amnestiją gavusios teroristinės grupuotės „Wagner“ vado Jevgenijaus Prigožino buvimo vieta vis dar nėra žinoma. Nepriklausomi baltarusių stebėtojai tvirtino Minsko oro uoste matę J. Prigožino naudojamą lėktuvą, tačiau tokios informacijos nepatvirtina nei Minskas, nei Maskva. Antradienį FSB pranešė nutrauksiantis „Wagner“ pradėtą bylą, grupuotės sunkioji karinė technika bus perduota Rusijos armijai. Lietuvos prezidento patarėjas Kęstutis Budrys teigė, kad dėl galimo „Wagner“ buvimo Baltarusijoje turėtume atidžiau stebėti savo sieną, o premjerė I. Šimonytė aiškino, kad, kol nėra patvirtintos informacijos, smarkiai baimintis nėra reikalo.

Twitter
J. Prigožinas.

Po truputį – vis į priekį

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigia, kad Ukrainos kariuomenė pasistūmėjo į priekį visomis fronto kryptimis, įskaitant ir teritorijas Donecke, kurios nuo 2014 m. buvo okupuotos rusų.

2023 06 27 17:00
Spausdinti