Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


ANTRADIENIO KALEIDOSKOPAS
Raketų lietus Ukrainoje, sprogimas Viršuliškėse ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Scanpix
Kyjivas po rusų raketų antpuolio.

Svarbiausių sausio 2-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Antradienį sostinės Viršuliškių rajone esančiame daugiabutyje nugriaudėjo sprogimas, gaisras apėmė keturis butus. Sprogimo priežastis kol kas nėra žinoma. 30-ies daugiabučio butų gyventojai evakuoti ir laikinai perkelti į netoliese esančio vaikų darželio patalpas (vaikai iš ten iškelti). Ugniagesiai gaisrą vis dar gesina, jo metu nukentėjo penki žmonės, daugiabutyje galimai dar yra likęs vaikas. Name šiuo metu nėra nei vandens, nei šildymo.

Facebook
Gaisras daugiabutyje Vilniuje, Viršuliškėse.

I. Šimonytė ragina atidėti kalbas dėl privalomo moterų šaukimo į kariuomenę

Premjerės Ingridos Šimonytės teigimu, diskusijas apie privalomą moterų šaukimą į kariuomenę reikėtų atidėti vėlesniam laikui. Anot jos, tai – jautrus klausimas visuomenei. Lietuvos Vyriausybė gruodžio viduryje pritarė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) siūlomiems šaukimo į kariuomenę pokyčiams, jie sudaro teisines prielaidas įgyvendinti visuotinę vyrų karo prievolę. Tam dar turės pritarti Seimas.

Orestas Gurevičius/ELTA
Pokyčių laukia ne visos.

Ukrainoje rusų raketos pareikalavo keturių gyvybių

Ukrainoje per Rusijos atakas antradienį žuvo keturi žmonės, įskaitant vieną Kyjive, dar 27 žmonės Kyjive buvo sužeisti. Charkivo valdžia praneša apie 44 nukentėjusiuosius. Kaip pranešama, sunaikinti visi 35 rusų paleisti „Shahed“. Be to, paleista mažiausiai 70 sparnuotųjų raketų Ch-101, Ch-555, Ch-55, 10 raketų „Kinžal“, trys raketos „Kalibr“, 12 „Iskander-M“/S-300/S-400 tipo raketų ir keturios Ch-31P raketos.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino Vakarų šalis ryžtingai reaguoti į išpuolį, be kita ko, paspartinant papildomų oro gynybos sistemų, visų tipų kovinių dronų ir didelio nuotolio raketų tiekimą.

Rusija antradienį pranešė, kad praėjus kelioms valandoms po to, kai raketomis smogė Ukrainai, pati virš pasienyje esančio Belgorodo regiono numušė devynias Kyjivo paleistas raketas. Pasak gubernatoriaus, žuvo vienas žmogus.

Izraelio įspėjimai „Hezbollah“

Izraelio kariuomenė pirmadienį pranešė, kad vis labiau auga įtampa Izraelio ir Libano pasienyje. „Hezbollah“ prisiėmė atsakomybę už ataką prieš Izraelio postą netoli Libano sienos ir pareiškė, kad esą būta „tiesioginių pataikymų“. Reaguodami į tai, Izraelio artilerija ir karo lėktuvai smogė vietovėms Pietų Libane. Izraelis yra perspėjęs „Hezbollah“, kad, jei atakos tęsis, Libano sostinės Beiruto laukia likimas, panašus į Gazos Ruožo.

Scanpix
Izraelio kariai pasienyje su Sirija.

Išpuolis Pietų Korėjoje: peiliu sužeistas opozicijos lyderis

Pietų Korėjos opozicijos lyderis Lee Jae-myungas vizito metu Busane (Pietų Korėja) buvo sužeistas peiliu į kaklą. Pranešime teigiama, kad politiko patirtas sužalojimas nekelia grėsmės gyvybei, tačiau iškart po užpuolimo jis buvo išvežtas į ligoninę. 66 metų užpuolikas prisipažino bandęs nužudyti politiką, bet tikslus motyvas išlieka neaiškus.

2024 01 02 16:30
Spausdinti