Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PENKTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Stiprėjanti migracijos kontrolė Lietuvoje, Gazos Ruožo administravimo planas ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Alfa.lt
Vidaus reikalų ministrė Agnės Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo keičiamas leidimų laikinai gyventi Lietuvoje išdavimo tvarkos aprašas, siekiant šalyje sustiprinti imigracijos kontrolę.

Svarbiausių sausio 5-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Lietuvoje stiprinama migracijos kontrolė

Vidaus reikalų ministrė Agnės Bilotaitė pasirašė įsakymą, kuriuo keičiamas leidimų laikinai gyventi Lietuvoje išdavimo tvarkos aprašas, siekiant šalyje sustiprinti imigracijos kontrolę. Ministrės teigimu, didėjantys darbo migracijos srautai visame regione kelia rimtų iššūkių, todėl svarbu užtikrinti, kad atvykėliai nepiktnaudžiautų imigracijos procedūromis.

Lukas Balandis/BNS
ES fiksuoja rekordinį neteisėtų sienos kirtimų skaičių nuo 2016 m.

Nuo šiol įmonės, užsiimančios fiktyvia veikla ar nepagrindžiančios savo veiklos, nebegalės kviestis užsieniečių 6 mėnesius. Taip pat leidimas gyventi nebus išduodamas tiems užsieniečiams, kuriuos kviečiasi įmonės, negalinčios įdarbinti užsieniečių.

Aiškėja „Deutche Bank“ galimybės Lietuvoje

Užsienio investicijų skatinimo agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis šiandien patvirtino, kad didžiausias Vokietijos komercinis bankas „Deutsche Bank“ svarsto galimybę Lietuvoje atidaryti paslaugų centrą. Jo teigimu, derybos su „Deutsche Bank“ tęsiamos, tačiau tikslių duomenų, kada bankas apsispręs, nėra.

Didėja euro zonos metinė infliacija

Gruodį euro zonos metinė infliacija turėtų būti 2,9 proc., t. y. didesnė nei lapkritį, kai siekė 2,4 proc., skelbia Eurostatas. Lietuvoje metinė infliacija gruodį turėtų siekti 1,6 proc., o mėnesinė būti –0,6 proc. Manoma, kad metinei normai gruodį daugiausia įtakos turėjo maisto, alkoholio ir tabako, paslaugų ir energijos išteklių kainos.

Gazos Ruožo administravimo planas

Šiandien Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas prieš pristatydamas „dienos po“ karo planą ministro pirmininko Benjamino Netanyahu karo kabinetui su juo supažindino žiniasklaidą.

Scanpix
Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas.

Paskelbtame plane numatoma, kad Izraelio karas Gazos Ruožo teritorijoje tęsis tol, kol bus užtikrintas spalio 7 d. pagrobtų įkaitų sugrąžinimas ir bus pašalintos visos likusios karinės grėsmės. Taip pat dokumente nurodoma, kad pasibaigus karui prasidės naujas etapas, per kurį nei „Hamas“, nei Gaza nekontroliuos Gazos Ruožo teritorijos.

Užtikrinta G 7 parama Ukrainai

Didžiajam septynetui (G 7) pirmininkaujanti Italija patvirtino, kad ir toliau rems Rusijos agresiją patiriančią Ukrainą. Pasak Italijos žiniasklaidos, ketvirtadienį per pokalbį telefonu su valstybės vadovu Volodymyru Zelenskiu Italijos premjerė Giorgia Meloni pranešė, kad Italijai pirmininkaujant G 7 dėmesio centre išliks Ukraina.

Įtampa tarp Pietų ir Šiaurės Korėjos

Penktadienį kilo neramumai netoli dviejų, Jonpjongo ir Bengnjongo, Pietų Korėjos salų, kai Šiaurės Korėja paleido daugiau kaip 200 artilerijos sviedinių. Pietų Korėjos gynybos ministerija šiandien taip pat patvirtino, kad Šiaurės Korėjos apšaudymas artilerija yra provokacinis veiksmas, ir perspėjo, kad Seulas imsis atitinkamų atsakomųjų priemonių.

2024 01 05 17:00
Spausdinti