Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


NAUJIENŲ APŽVALGA
Trečiadienio kaleidoskopas: Rusijos karas Ukrainoje, vienaragių paieška ir kitos svarbiausios dienos naujienos
BNS
IQ
Scanpix
Moteris laukia, kol iš griuvėsių vaduojamas jos brolis, Doneckas.

Svarbiausių vasario 15-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Rusijos karas Ukrainoje. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį teigė, kad padėtis rytiniame šalies fronte yra „itin sudėtinga“. „Padėtis fronte, ypač Donecko ir Luhansko regionuose, išlieka itin sudėtinga. Tai tiesiogine prasme kova už kiekvieną Ukrainos žemės metrą“, – vakariniame kreipimesi sakė V. Zelenskis.

Briuselyje kalbama apie dar vieną, dešimtąjį, sankcijų paketą Rusijai, artėjant invazijos metinėms. Sankcijos apimtų ir kai kurias trečiąsias šalis, tiekiančias Rusijai prekes. Anot Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen, šiuo svarstomu paketu konkrečiai siekiama atimti iš Rusijos galimybę gauti jai reikalingą karinę įrangą.

Dar vienas vienaragis? Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pranešė, kad Lietuva turi trečią vienaragį – skelbimų portalus Baltijos šalyse valdančią bendrovę „Baltic Classifieds Group“. Vienaragiais vadinami startuoliai, kurių vertė perkopė 1 mlrd. eurų, tačiau, remiantis tarptautiniais standartais, ši bendrovė negalėtų vadintis vienaragiu, nes nuo 2021 m. yra Londono biržos sąraše.

BNS
A. Armonaitė.

Tiesiai į Briuselį. Vokietijos kapitalo grupės „Lufthansa“ oro bendrovė „Brussels Airlines“ skrydžius iš Vilniaus į Briuselį atnaujins kovo 26 dieną. Jie buvo nutraukti pernai spalio pabaigoje. Skrydžiai vyks keturis kartus per savaitę.

Lazdynų pažiba. Po šešerių metų pertraukos sostinėje duris vėl atvėrė olimpinis Lazdynų baseinas, jis veiklą pradeda trečiadienį. Sporto objektas vietoj nugriauto sovietmečio baseino pradėtas statyti 2017-aisiais, tačiau jo užbaigimo terminas atidėtas kelis kartus. Skaičiuojama, kad nuo pradinės beveik 22 mln. eurų sumos projekto kaina išaugo iki 35 mln. eurų.

Sudie, Nicola. Škotijos pirmoji ministrė Nicola Sturgeon trečiadienį netikėtai pranešė ketinanti trauktis iš pareigų ir aiškino, kad jau „atėjo laikas“. Ji liks poste, kol bus išrinktas naujas pirmasis ministras.

Stop kadras
N. Sturgeon.
2023 02 15 17:00
Spausdinti