Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Ukrainos prezidento vizitas, Lenkijos prezidentūroje sulaikyti politikai ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Žygimantas Gedvila/ELTA
Volodymyras Zelenskis ir Gitanas Naudėda.

Svarbiausių sausio 10-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Ukrainos prezidentas V. Zelenskis kreipėsi į Lietuvos žmones: „Bus diena po karo. Bus diena po Putino“

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis susitikime su Lietuvos prezidentu Gitanu Nausėda pasirašė dvišalius susitarimus dėl bendradarbiavimo gynybos pramonės srityje plėtros, o po susitikimo kreipėsi ir į Lietuvos žmones.

Nuo tribūnos V. Zelenskis kreipėsi primindamas Baltijos šalių išsivadavimą iš imperialistinės Rusijos kaip įkvepiantį ir drąsų istorijos pavyzdį, kuris padėjo istoriją pasukti teigiama linkme.

Tik V. Zelenskiui atvykus – A. Anušausko žinutė apie naują Lietuvos paramos paketą Ukrainai

Vilniuje lankantis prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Lietuvos suteikta parama Ukrainai vien šių metų sausį sieks daugiau nei 22 mln. eurų. Be to, jo teigimu, be karinės technikos, taip pat numatyta skirti dar 15 mln. eurų Lietuvos inicijuotai ir 16 valstybių subūrusiai išminavimo iniciatyvai.

Žygimantas Gedvila/ELTA
Arvydas Anušauskas.

Vyriausybė patvirtino pasirengimo pirmininkauti ES planą: atsieis apie 100 mln. eurų

Vyriausybė patvirtino planą, pagal kurį bus ruošiamasi 2027 m. pirmininkauti Europos Sąjungos (ES) Tarybai. Lietuva pirmininkaus nuo sausio 1 iki birželio 30 d., o bendrą pirmininkavimo programą ruoš su Airija ir Graikija. Pirmoji šias pareigas eis prieš Lietuvą, antroji – po.

Suirutė po rinkimų Lenkijoje tęsiasi: prezidentūroje slapstosi nuteisti politikai

Buvęs Lenkijos vidaus reikalų ministras Mariuszas Kaminskis ir jo pavaduotojas Maciejus Wasikas antradienį išvengė sulaikymo pabėgę į šalies prezidentūrą ir taip išryškino suirutę po to, kai po pernykščių rinkimų valdžią perėmė centristų koalicija.

TVN24
PiS lyderis Jaroslawas Kaczynskis.
2024 01 10 16:49
Spausdinti