Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


PENKTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Vašingtono perspėjimai Baltijos šalims, Japonijos nusileidimas Mėnulyje ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Scanpix
„Wagner“ samdiniai.

Svarbiausių sausio 19-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Vašingtono ekspertų perspėjimas Baltijos šalims dėl „vienišų vilkų“ išpuolių

Vašingtone įsikūrusio Naujosios Amerikos saugumo centro (CNAS) analitikai įspėja, kad net po „Wagner“ maišto ir samdinių vadovybės sunaikinimo Kremlius toliau naudos tokias neformalias karines pajėgas. Baltijos ir kitose NATO šalyse gali būti rengiami „vienišų vilkų“ išpuoliai.

Skaitykite daugiau

Scanpix
„Wagner “ samdiniai.

I. Šimonytė: sprendimas dėl suskystintųjų naftos dujų akcizo gali keistis

Premjerė Ingrida Šimonytė žada, kad sprendimai dėl vandens apsaugos juostų ir zonų bus rasti iki sausio pabaigos, o siūlymai dėl žymėtojo dyzelino naudojimo ir suskystintųjų naftos dujų ir dujinių angliavandenilių akcizo bus parengti Seimo pavasario sesijai.

Skaitykite daugiau

B. Pistoriuso perspėjimas dėl V. Putino planų pulti NATO

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas įspėjo dėl Ukrainos karo išplitimo. „Beveik kasdien girdime grasinimus iš Kremliaus – pastaruoju metu jie vėl nukreipti prieš mūsų draugus Baltijos šalyse“, – sakė politikas vokiečių leidiniui „Tagesspiegel“. „Taigi negalime atmesti, kad Vladimiras Putinas vieną dieną užpuls net NATO šalį“, – pabrėžė jis.

Skaitykite daugiau

Julius Kalinskas/ELTA
Borisas Pistorius.

Izraelis numojo ranka į JAV raginimus

Po viešo ginčo su savo pagrindinėmis sąjungininkėmis JAV Izraelis penktadienį bombardavo pietinę Gazos Ruožo dalį. Vašingtonas vieninteliu keliu į ilgalaikę taiką laiko galimybę sukurti Palestinos valstybę.

Skaitykite daugiau

Japonijos istorinis nusileidimas Mėnulyje

„Mėnulio snaiperiu“ (Moon Sniper) pramintas Japonijos erdvėlaivis ruošiasi istoriniam nusileidimui Mėnulyje panaudodamas itin tikslią technologiją, padėsiančią, kaip tikisi šalis, atgaivinti kosmoso tyrimų programą po virtinės pastarojo meto nesėkmių.

Skaitykite daugiau

YouTube
Japonijos erdvėlaivis ruošiasi istoriniam nusileidimui Mėnulyje.
2024 01 19 17:28
Spausdinti