Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


Atradimai
Apie tokius patiekalus ne visi net girdėję: gurmaniškos ES lyderių vakarienės ir kokio mėgstamo patiekalo nesulaukia prezidentas
ES lyderių susitikimai garsėja ne tik ginčais iki paryčių, bet ir gurmaniškomis vakarienėmis. Su maisto žurnalistu, Italijoje gyvenančiu kulinarijos ekspertu
Namie ir svečiuose
Pakantumo porcijos
Politikas, diplomatas Arūnas Gelūnas su žurnaliste Ieva Rekštyte-Matuliauske sutaria susitikti netoli Kauno pilies, modernios sezoninės virtuvės restorane „Ieti“. Sumanymas išragauti meniu patiria fiasko, tačiau pietus išgelbėja diplomatija ir pozityvumas.
Atradimai
Šventė prie puodų
„Dabar viskas daug asmeniškiau“, – esminį pokytį Vilniaus restoranų ir kulinarinių studijų peizaže nusako aštuonerius metus Lietuvoje gyvenantis italų šefas Gianas Luca Demarco. Ieva Rekštytė-Matuliauskė lankosi mamos virtuvę primenančioje jo studijoje.
Temos
Šeimos reikalas
Kaip verslo ar amato paslaptys perduodamos iš kartos į kartą? Ar savitą gyvenimo kelią gali pasirinkti dinastijų atžalos? Į šiuos ir kitus klausimus atsakymų ieško „IQ Life“ žurnalistės. Ieva Rekštytė-Matuliauskė susitinka su Migueliu Torresu-Maczasseku, Ispanijos vyno ir brendžio gamintojų šeimos atžala bei 146 metus skaičiuojančio verslo paveldėtoju. Rasa Pangonytė domisi trijų kartų profesionalių virėjų, lepinusių klientus Lietuvoje, Rusijoje ir Norvegijoje, šeimos istorija.
ŽYMA
KULINARIJA