Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


PENKTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Nacionalinio stadiono kronika, Joe Bideno šansai laimėti rinkimus ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Alfa.lt
Nacionalinio stadiono projektas.

Svarbiausių vasario 2-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Nacionalinio stadiono kronika tęsiasi

Penktadienį savivaldybės organizuotoje spaudos konferencijoje Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas pranešė, kad iš Nacionalinio stadiono projekto traukiasi „BaltCap“ ir jį keičia „Hanner“. Be to, meras pažadėjo, kad stadionas bus praplėstas iki 18 tūkst. vietų.

„Hanner“ vadovas Arvydas Avulis teigė tikintis, kad stadionas bus baigtas iki 2026 m.

Skaitykite daugiau

Šarūno Stepukonio klastoti dokumentai ir vogti milijonai

Investicijų bendrovės „BaltCap“ vadovaujantysis partneris Simonas Gustainis sako, kad buvęs vieno jo fondų „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis, įtariamas pralošęs milijonus eurų fondo įmonių lėšų, tai darė klastodamas dokumentus ir meluodamas.

Jis kol kas neatskleidžia tikslios pavogtų pinigų sumos, tačiau patvirtina, kad ji gali viršyti 30 mln. eurų.

Skaitykite daugiau

Bendrovė „BaltCap“
Simonas Gustainis.

Lietuvos inžinierių sukurtas traktorius keliauja į JAV rinką

„Auga Tech“ sukurto biometanu ir elektra varomo traktoriaus, skirto dirbti dideliuose ūkiuose, „Auga M1“ konstrukcija patentuota Jungtinėse Amerikos Valstijose. „Auga group“ netiesiogiai kontroliuojama bendrovė yra pateikusi paraiškas patentams gauti ir kitose strateginėse rinkose. „Auga Tech“ vertinimu, tai dar vienas svarbus žingsnis, siekiant pasauliniu mastu komercializuoti Lietuvoje išvystytą technologiją.

Skaitykite daugiau

„Moody’s Analytics“ teigia žinanti, kas laimės JAV prezidento rinkimus

Finansines analizes ir informaciją teikianti bendrovė „Moody’s Analytics“ paskelbė savo JAV prezidento rinkimų prognozę. „Nors rinkimai beveik neabejotinai bus įtempti, pasitikime savo modelio 2024-ųjų prognoze, kas taps prezidentu. Tai yra Joe Bidenas bus perrinktas“, – tvirtai teigia bendrovės ekonomistai Markas Zandi, Brendanas Lacerda ir Justinas Begley. Tačiau J. Bideno pergalė priklauso ir nuo ekonominių, ir nuo politinių veiksnių, kurie per artimiausius devynis mėnesius gali smarkiai kisti.

Skaitykite daugiau

Scanpix
Ar J. Bidenui pavyks?.

„Al-Nujaba“ nepaiso Vašingtono grasinimų ir žada tęsti išpuolius prieš JAV karius

Irako proiraniškas judėjimas „Al-Nujaba“ penktadienį pareiškė, kad ketina toliau rengti išpuolius prieš JAV karius Artimuosiuose Rytuose, nors Vašingtonas grasino duoti atkirtį po to, kai Jordanijoje žuvo trys jo kariai.

Skaitykite daugiau

„Hamas“ davė preliminarų patvirtinimą dėl paliaubų plano Gazos Ruože

Tęsiantis kruvinoms kovoms Gazos Ruože, derybų tarpininkas Kataras pranešė, kad „Hamas“ davė preliminarų sutikimą susitarimui dėl apsikeitimo įkaitais ir kaliniais, kuris pristabdytų karą su Izraeliu.

Islamistų grupuotės „Hamas“ Sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad per naktį į penktadienį Gazos Ruože žuvo 105 žmonės, o palestiniečių kovotojų spaudos tarnyba informavo apie reidus ir apšaudymą aplink Kan Junisą – pagrindinį pietinį Gazos Ruožo miestą, kuris pastaruoju metu buvo karo veiksmų epicentras.

Skaitykite daugiau

Scanpix
Susidūrimai Gazos Ruože.
2024 02 02 16:31
Spausdinti