Meniu
Prenumerata

sekmadienis, liepos 7 d.


KETVIRTADIENIO KALEIDOSKOPAS
Ūkininkų protestai, D. Trumpo šmėkla Europoje, oro gynybos bėdos Lietuvoje ir Ukrainoje bei kitos dienos naujienos
IQ BNS ELTA
Marius Morkevičius/ELTA

Svarbiausių sausio 11-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Su traktoriais – į Vilnių: ūkininkai įsitraukia į protestus

Sausio pabaigoje į Vilnių turėtų suplūsti žemės ūkio technika „ginkluoti“ ūkininkai. Lietuvos žemės ūkio taryba nusprendė tęsti pirmadienį vykusius šalies žemdirbių protestus. Ketvirtadienį žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką, besilankantį Šilutėje ir Šilalėje, jau pasitiko protestuojantys šių rajonų ūkininkai.

Prezidentūros ir URM konfliktas: G. Landsbergis užsimena apie įstatymų pataisas

Kova dėl ambasadorių skyrimo tęsiasi. Šalies vadovo patarėja skleidžia klaidingą informaciją, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir užsimena, kad palaiko galimus įstatymų pakeitimus, kurie galėtų apriboti prezidento galias.

Žygimantas Gedvila/ELTA
Gabrielius Landsbergis.

Oro gynybos bėdos: nuo Lietuvos iki Ukrainos

Oro gynyba išlieka ne tik Lietuvos, bet ir viso NATO rytinio flango silpnoji vieta. Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigė, kad tinkamas atsakas į Rusijos keliamą grėsmę būtų oro gynybos rotacija Juodosios ir Baltijos jūrų regione. O Rusijai sėkmingai sekasi sekinti Ukrainos oro gynybą ir ji prašo NATO sąjungininkų pagalbos – ypač trūksta oro gynybos raketų.

JAV kariuomenė
„Patriot“ sistema.

A. Lašas: tautinių mažumų švietimo tema yra verta diskusijos ir išsamios analizės

Neseniai švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas pareiškė, kad Lietuva, kaip ir Latvija ir Estija, galėtų pamažu atsisakyti mokymo rusų kalba. Tačiau švietimo ekspertai įsitikinę, kad aklai sekti kaimynių pavyzdžiu būtų ydinga.

Asmeninis archyvas
KTU Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto dekanas, docentas Ainius Lašas.

„Mes jūsų neginsime“: ar Europa pasiruošusi D. Trumpo sugrįžimui?

Donaldo Trumpo pergalė šių metų JAV prezidento rinkimuose vis labiau baugina ES. Bet ar Europa tam pasiruošusi, o gal tradiciškai tikisi, kad blogiausio scenarijaus bus išvengta? Diskusijos dėl D. Trumpo sugrįžimo aktyvėja ir Briuselyje.

Scanpix
Donaldas Trumpas.
2024 01 11 16:06
Spausdinti